Over mij

Ik ben Violet en dit is mijn blog. Mijn blog gaat voornamelijk over de kledingstijl lolita, Ball Jointed Dolls en andere dingen die me interesseren. Ik houd van reizen, Ball Jointed Dolls, lolita, andere alternatieve kledingstijlen, katten, vleermuizen, geschiedenis, Hello Kitty, muziek, eten, snoep, kleding ontwerpen en maken, manga en anime, mijn vrienden en vriendinnen en mijn familie.

Over Lolita 

Ik draag de kledingstijl lolita.  Ik draag deze kledingstijl nu 6 jaar.  Ik weet nu 8 jaar van deze kledingstijl af. Ik ontdekte lolita per toeval in de krant toen ik een review zag van het boek Gothic & Lolita.  Toen ik dat artikel las vond ik lolita meteen helemaal geweldig. Ik wilde het zo graag zelf dragen! Daarom ben ik op zoek gegaan naar het boek. Toen ik het boek gevonden had schrok ik er een beetje van, het ging ook over het nachtleven in Tokyo. Op dat moment was ik erg jong en ik dacht: oh mijn god, wat is dit?! Nu vind ik het nachtleven van Tokyo erg interessant en houd ik erg van aparte en enge kledingstijlen. Op dat moment had ik het lef niet om het boek te kopen, het was ook best duur. 40 euro geloof ik, dat is veel geld voor iemand van 12 jaar.

gothic & lolita book

Een aantal jaar laten begon ik met luisteren naar Japanse muziek. Ik las altijd Duitse tijdschriften omdat ik dicht in de buurt van Duitsland woon. In die tijdschriften schreven ze vaak kleine artikelen over Japanse Visual Kei artiesten. Eerst vond ik dat maar niets. Toen ik een van die bands voor de grap opzocht, vond ik het stiekem toch wel leuk.  Visual kei bands staan er bekend om het dragen van speciale kledingstijlen. Soms dragen ze ook lolita. Ik ontdekte dat Mana de gitarist van Moi Dix Mois/ Malice Mizer een eigen kledingmerk had. Zo kwam ik ook achter het bestaan andere lolita kledingmerken zoals Metamorphose, Angelic Pretty en Innocent World. Nadat ik maanden lang gespaard had, kon ik eindelijk mijn eerste jurk kopen. Ik vond het geweldig, mijn eigen echte lolita jurk. Ik heb me daarna ook aangemeld voor het lolita forum zodat ik andere lolita’s kon ontmoeten. Vanaf dat moment draag ik lolita regelmatig en ga ik ook vaak naar lolita meetings. Ik vind lolita leuk om dat het meisjesachtig en schattig is, maar het kan ook tegelijkertijd duister en elegant zijn. Het is net alsof je een sprookje aantrekt als je lolita draagt. Ik voel me net een prinses in die kleding, ook al ben ik een normaal meisje.

Mijn favoriete kledingstijlen: gothic lolita en sweet lolita
Mijn favoriete merken: Angelic Pretty, Moi-même-Moitié, Innocent World & Juliette et Justine.

feerie

64434-tumblr_m5h1es6dlt1rrhkjmo1_128091865-319482_3633774919087_1762392704_n

eff 2013

Advertenties

11 thoughts on “Over mij

 1. Hoi Violet,
  Ik vind het super dat je je eigen stijl hebt ontdekt en dit ook uit. Voor school ben ik bezig met een project. Ik vroeg mij af of ik je hiervoor mag interviewen. Ik zou op basis van informatie op de site vragen kunnen bedenken zodat we geen directe contact hebben. Maar het zou leuk zijn dat ik nog een paar vragen kan stellen via privé. Als je interesse hebt, zou je mij een mail kunnen sturen op 109458@maartens.nl?

 2. Hallo Violet,
  Ik zit op de richting humane wetenschappen. Ik heb de opdracht gekregen voor het vak gedragswetenschappen om helemaal in te gaan op een subcultuur in groepje. Wij hebben Lolita er uitgekozen. Ik zou binnenkort ook een interview moeten af nemen. Nu is mijn vraag of dat je dat zou zien zitten. Mijn groep moet begin maart een presentatie doen, dus moest je interesse hebben en ergens in februari hier de tijd voor hebben, neem je dan contact met me op?
  Dit is mijn e-mail : tessa-gros@hotmail.com

  Lieve groetjes,
  Tessa

  • Hoi Tessa,

   Leuk dat je voor het vak gedragswetenschappen in mag gaan op een subcultuur en dat jullie voor lolita hebben gekozen. Hoe zijn jullie bij lolita uitgekomen?

   Momenteel heb ik het heel erg druk en helaas heb ik in februari geen tijd voor een interview. Eventueel als het om een vragenlijst via email zou gaan. Ik kan wel aan andere lolita’s vragen of ze interesse zouden hebben om jou/jullie te helpen.

   Groetjes Violet

   • Hoi Violet,
    Wij hebben lolita gekozen, omdat wij het een hele toffe stijl vinden. Ik zelf vind het echt heel cute en super dat jullie er voor uitkomen en andere er meer over willen vertellen. Hierdoor willen we er ook graag meer over weten.

    Ik zou geen vragenlijst via e-mail mogen laten invullen, maar het zou van mijn leerkracht wel via skype mogen. Maar als je geen tijd hebt begrijp ik dat volkomen.
    Maar als je het niet erg zou vinden, kan je het voorstellen aan andere lolita’s. Je mag hen zeggen dat zij mogen kiezen of ze dat op een openbare plaats willen, bij hen thuis of via skype. Ze moeten zich natuurlijk op hun gemak voelen.

    Lieve groetjes,
    Tessa

   • Hoi Anne,

    Ze heeft me een mailtje gestuurd vandaag. Heel fel bedankt om me verder te helpen. Dankje!!! 🙂

    Lieve groetjes,
    Tessa

 3. hallo 🙂

  Laat me me even voorstellen: Mijn naam is Ilke en ik studeer stw (sociale technische wetenschappen) te VTI spijker in Hoogstraten. Voor het vak Sociale Wetenschappen maak ik een project rond Lolita zijn, graag had ik je geïnterviewd.

  Heb je interesse?
  Gelieve een mailtje te sturen naar: ib27382@spijker.be

  alvast bedankt!

  groetjes
  ilke

 4. Hoi Violet

  Ik zie dat ik niet de eerste ben, maar net als mijn voorgangers heb ik een opdracht gekregen voor school om een subcultuur te onderzoeken en ik heb gekozen voor lolita’s. Ik vind lolita’s heel interessant, vooral omdat iedereen zo uniek is en er zoveel stijlen zijn om uit te kiezen. Ben je misschien geïnteresseerd en heb je tijd voor een interview? Of is er misschien een andere lolita die je kent die het wel ziet zitten?

  Je kan me altijd bereiken op dit e-mailadres: sophia.vajda@gmail.com

  Alvast bedankt!

  Groetjes
  Zsofia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s