Mijn lolita jaar (2015)

Het is een lange tijd geleden dat ik voor het laatst een bericht geplaatst heb op mijn blog. Ik ben dit jaar met veel dingen bezig geweest naast lolita. Toch lijkt het me leuk om terug te gaan blikken op mijn lolita jaar. Door Petra’s blogbericht  kwam ik op de inspiratie voor dit bericht.

In het begin van het jaar was mijn interesse voor lolita een beetje aan het dalen. Ik vond het nog steeds wel leuk, maar meer niet. Gelukkig vond ik mijn interesse voor lolita snel weer terug. Dit kwam doordat ik geïnteresseerd begon te raken in Ouji en door het evenement La Vie en Rose.

gothic

La Vie en Rose 

In februari ben ik naar Parijs geweest met drie  vriendinnen om het Street Fashion Europe evenement ‘La Vie en Rose’ mee te maken. Het was een geweldig evenement en geweldige mini vakantie. Parijs is een prachtige stad. Naast lolita activiteiten zijn we ook naar Palais de Tokyo, een kattencafé en Ladurée geweest. En natuurlijk hebben we alle dagen heerlijk gegeten, want lekker eten hoort bij vakanties.

11034916_10206675259786145_6485839094038133085_n


Ook mede dankzij dit evenement kwam mijn interesse voor lolita weer helemaal terug. Ik voelde me behoorlijk under dressed tijdens La Vie en Rose. Dat gaf me meer inspiratie om met het volgende evenement compleet over de top te gaan. Kortom, een nieuwe uitdaging!

Ouji

Samen met mijn vriendinnen heb ik Baby the Stars Shine Bright in Parijs bezocht. Daar kwam ik een saloppete tegen die ik stiekem al heel lang wilde hebben. Ik vond de salopette super leuk, maar vanwege de prijs had ik besloten om het toch niet te kopen. Een paar weken daarna, had ik er best wel spijt van. Dus toen ben ik flink onderzoek gaan doen naar Ouji. En daarna heb ik alsnog de salopette gekocht.

Het was voor mij een nieuwe uitdaging en het was best spannend om aan een nieuwe stijl te beginnen. Ik vind het heel leuk om Ouji te dragen, het voelt  ‘speciaal’ zoals lolita voelde toen ik net droeg.

613b6e8418d920ae14ac785ffb700bcf

White Rabbit Salopette – Alice and the Pirates


Summer Tales Boutique 

In de zomer van 2015 heb ik model gestaan voor de nieuwe collectie van Summer Tales Boutique. Het was super leuk om te doen en ik heb zo’n prachtige kledingstukken mogen dragen.

11745386_855432724551619_2489509396624748604_n

De Nachtwacht


Harajuku Fashion Walk

Samen met vriendinnen heb ik een Harajuku Fashion Walk georganiseerd in Utrecht. Dit was de eerste Harajuku Fashion Walk in Nederland. Het was een super leuke ervaring. Ik vond het erg gezellig. We zijn vanaf het Centraal station naar de Dom gelopen en daarna in een soort van rondje weer terug naar het station. Het is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen en andere kledingstijlen te bewonderen die je normaal gesproken niet zo snel ziet. In de toekomst hoop ik dat er meer fashion walks zullen komen.

11707589_809736452459107_1889096081372506752_n

De drie organisatoren van de Harajuku Fashion Walk in Utrecht.

De Sushi Times heeft een artikel geschreven over de Harajuku Fashion Walk. Dus als je interesse hebt, klik hier voor de link.

Regalia 

Dit jaar heb ik het geluk gehad om naar twee lolita evenementen in het buitenland te kunnen. Voor La Vie en Rose had ik flink gespaard, maar uiteindelijk relatief weinig uitgegeven. Hierdoor kon ik naar Regalia in Londen. Dit was een speciaal Innocent World evenement en dat wilde ik absoluut niet missen. Tijdens Regalia heb ik de designer van Innocent World ontmoet! En ik mocht onverwachts meelopen met de modeshow voor Summer Tales Boutique.

21784595633_2abd8e5395_b

Tijdens de modeshow

 

regalia outfit

OTT non lolita outfit voor Regalia

Ook deze vakantie was super. Ik heb een geweldige tijd gehad met mijn vriendinnen in Londen. Londen is een van mijn favorieten steden, dus ik was erg blij om weer terug te zijn.

Behind the Mask

Een paar weken geleden was het tijd voor Behind the Mask, een lolita gemaskerd bal. Er was een markt met verschillende kraampjes. En er vonden verschillende activiteiten plaats zoals: een Q&A, loterij, masker contest, guess the print en een dansworkshop. Samen met vriendinnen heb ik Behind the Mask georganiseerd. Het evenement was uitverkocht en we hadden zelfs gasten uit België, Duitsland en Frankrijk.  Ik ben super blij dat het gelukt is om de tweede editie van BtM voor elkaar te krijgen. Hopelijk heeft iedereen een leuke dag gehad.

11222897_10207849339537405_7400625341221042766_n

Street Fashion Europe

Sommigen weten het al, maar sinds dit jaar ben maak ik deel uit van het Street Fashion Europe team. Nou ja, tijdelijk dan, voor het evenement Under the Sea in Amsterdam. Ik vond het een eer om hiervoor gevraagd te worden. Het is namelijk een van de grootste lolita evenementen ter WERELD! Zo’n evenement neerzetten kost veel tijd, daarom zijn we er al maanden mee bezig. Het is een leerzame en interessante ervaring om deel uit te maken van het Nederlandse team. We werken met z’n alle super hard aan om van Under the Sea iets geweldigs te maken. Ik kan niet wachten om de gasten te ontmoeten. Het is tot nu toe mijn favoriete combinatie van gasten voor een lolita evenement ooit.

12049408_10153500595841348_4414155203168283070_n

Lolita in 2015

Dit jaar ben ik anders gaan denken over lolita. Begrijp me niet verkeerd, ik vind lolita nog steeds geweldig. Ik  kijk er alleen anders naar. Ik plan meer vooruit om coords te maken voor meetings of evenementen. In plaats van random kledingstukken te kopen. Het maken van speciale coords is nu een van mijn favoriete bezigheden. Op dit moment ben ik zekerder wat ik wil binnen lolita. Ik ben definitief gestopt met sweet lolita. Dat paste gewoon niet meer bij mij, voor mijn gevoel. Nu draag ik vrijwel alleen gothic lolita en soms gaat het meer stijl een beetje richting (dark) classic lolita. Hier voel ik me prettig in en ik vind het super mooi. Het is duister en schattig tegelijk. De perfecte combinatie! Mijn liefde voor oude Moitie jurken is dit jaar weer terug. Old school lolita heeft een speciaal plekje in mijn hart. Vooral als het om Moitie gaat.

1395053033a69805_1

Mijn nieuwste moitie jurk

Ook dit jaar stond in het teken van vriendschap als het gaat om lolita. Ik heb geweldige nieuwe mensen ontmoet en de vriendschap tussen verschillende lolita vrienden is hechter geworden. Zonder deze vriendschappen, zou ik al lang geen lolita meer dragen. Jullie zijn de symbolische kers op de taart. Dank jullie wel! ♥

Verwachtingen voor 2016

Voor 2016 heb ik op het gebied van lolita leuke vooruitzichten en verwachtingen. Vanaf januari wil ik wekelijks een blogbericht maken en ik zal daarnaast met de rest van het Street Fashion Europe team druk bezig zijn met de voorbereidingen voor Under the Sea. Hopelijk wordt het een geweldig evenement. Ik wil mijn twee coords voor Under the Sea op tijd afkrijgen. En als het gaat om mijn lolita kledingkast hoop ik op z’n minst 1 droomjurk te kunnen vinden volgend jaar.

Als het goed is, dan ga ik in de tweede helft van 2016 op vakantie naar Japan (Tokyo). Het is al sinds mijn veertiende een droom om naar Japan te kunnen gaan. Ik hoop nu eindelijk alle lolita gerelateerde plekken te kunnen bezoeken, waar ik al jaren van droom. Dit zal wel betekenen dat ik het de rest van het jaar iets rustiger aan ga doen met lolita. Dit komt ook door andere veranderingen in mijn privéleven.  Verder wil ik me volgend jaar zo veel mogelijk gaan focussen op het positieve aspect van lolita. Ik wil alleen dragen wat ik leuk vind en waar ik me fijn in voel. Helaas zijn er ook negatieve dingen binnen (de) lolita (community). Dat vind ik jammer. Ik wil me niet slecht laten behandelen door anderen. En ik wil me zo min mogelijk laten beïnvloeden door het negatieve, want het is absoluut de moeite niet waard. Uiteindelijk dragen we allemaal deze kledingstijl, omdat we het leuk vinden. Waarom zou je het voor een ander dan lastig maken? Ik geloof in het principe ”Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.” Gelukkig is lolita voor mij over het algemeen positief. Die positieve ervaringen maken dat handje vol negatieve ervaringen weer helemaal goed.

Advertenties

4 thoughts on “Mijn lolita jaar (2015)

 1. Oe, ik wist niet eens dat je een blog had *schaam*, maar wat een leuke samenvatting en zo tof dat je zoveel organiseert! En voor 2016 ook nog heel veel leuks om naar uit te kijken. Ik ben benieuwd naar je toekomstige Ouji-coords 😀 lijkt me inderdaad toch weer helemaal wat anders :).

  • Maakt niet uit, dat kon je ook niet weten! 😉 Ik ben al een hele tijd niet meer actief geweest. Een paar jaar geleden had ik een andere blog, maar ik kon daarvan de naam niet veranderen. Daarom ben ik hier toen tijdelijk met ”Angelic Nostalgia” doorgegaan. En dank je wel, ik ben blij dat je het leuk vond om te lezen. Hopelijk kan ik in de toekomst veel evenementen organiseren. Ik kijk zeker uit naar 2016, hopelijk jij ook. ^_^ Ook kan ik niet wachten om nieuwe Ouji coords te gaan maken. Kortom, genoeg om naar uit te kijken!

 2. Inderdaad lang geleden dat er weer een blogpost is, maar je hebt het ook zo ontzettend druk gehad dit jaar. Je kunt merken dat je liefde voor lolita meer is opgebloeid in de loop van het jaar, en je hebt niet stil gezeten met de evenementen! Wat ik ook leuk vind is dat je ook ouija draagt, vind dat altijd zo’n leuke stijl om te zien, alleen jammer dat het er niet zo veel is.

  Je huidige stijl vind ik het beste bij je passen. Gothic en (dark) classic lolita vind ik sowieso erg mooi, en je combineert je outfits heel goed. Sweet lolita stond je ook leuk, maar je ziet er zoveel zelfverzekerder uit met donkere kleuren dus het is te zien dat je er beter bij voelt om dat te dragen ^^ Ik kijk uit naar je toekomstige outfits voor Under the Sea.

  oh, en supergaaf dat je waarschijnlijk volgend jaar naar Japan gaat! Ik weet dat je hier al heel lang naar toe wilt, dus ik hoop dat het je gaat lukken en dat je er een hele geweldige tijd zult hebben daar. Ik denk dat het je zeker niet zal tegenvallen. Ga je er samen met vriendinnen heen, of met familie?

  • Dat klopt, het was een druk jaar. Ik denk dat volgend jaar nog drukker gaat worden, haha. Ik ga proberen door te gaan met bloggen, want ik vind het nog steeds erg leuk. Ook vind ik evenementen organiseren super leuk. Ik vind het fijn om mensen een leuke dag te bezorgen. En Ouji is zo gave kledingstijl! Het is inderdaad jammer dat het er niet zo veel is. Hopelijk komt daar verandering in. Ben je in het nieuwe jaar van plan om weer Ouji te gaan dragen?

   Dank je wel! 😀 Ik voel met ook fijn in Gothic en classic lolita. Sweet lolita was een paar jaar geleden echt mijn ding. Ik vind het nog steeds leuk om te zien, alleen niet meer als mijn eigen stijl.

   Ja, ik vind het zo’n leuk vooruitzicht. Mijn familie heeft helaas geen zin in om met mij naar Japan te gaan. Het begon eigenlijk als een grapje, maar toen werd het behoorlijk serieus. En hoogstwaarschijnlijk ga ik nu met vriendinnen in de herfst volgend jaar. Ik kijk er heel erg naar uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s